Hej!

Vi vill påminna alla er lärare att uppdatera era profiler i vårt nya system. Du kan enkelt logga in från www.vikarielarare.se. Har du glömt lösenordet så klicka bara på “Glömt lösenord? Återställ lösenord” så skickas det en länk där du kan välja ett nytt lösenord.

Anledningen till nytt system är GDPR, ny EU-lag kring hur vi måste hantera personuppgifter. Samt att vi vill veta så mycket som möjligt om vad ni söker, har för behörigheter, mm. Så fyll i det ni vill jobba med så är det lättare för oss att skicka rätt typ av uppdrag till er.

Nedan följer intressanta artiklar och filmklipp där du får information om lärarbristen, värdegrund i skolan samt ledarskap i klassrummet.

Reportage från Lärarnas Tidning:
“Värdegrund ska visas i handling”
Arbetet med värdegrundsfrågor ska löpa som en röd tråd genom skolan. I Sigtuna är alla med när abstrakta begrepp blir konkreta beteenden.
Läs mer
“Lärarbristen ökar: det behövs 187 000 nya lärare.”

Nya siffror från SKL visar att förskolor och skolor behöver rekrytera 187 000 nya lärare fram till år 2031.
Läs mer

 

Filmtips: “Så blir du en skicklig ledare i klassrummet”Vad utmärker särskilt skickliga ledare i klassrummet? I Skolvärldens webb-tv-intervju förklarar Marcus Samuelsson, universitetslektor i pedagogik, varför de första tio minuterna av den första lektionen med en klass är så viktiga för att sätta ramar. SE HÄR

 

Vi hörs!
Bästa hälsningar,
Märta, Elias och EmilHar du frågor?
Ring eller maila oss på kontakt@vikarielarare.se eller
08-121 487 93
SYD: 040-644 95 88
VÄST: 031-64 58 81

emil